Φαράγγι Σαμαριάς

περιπετειώδης περίπατος – επισκεφτείτε το διάσημο φαράγγι

samaria-gorge

Το φαράγγι της Σαμαριάς έχει χαρακτηριστεί ως εθνικό πάρκο και είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά πάρκα στην Ευρώπη. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Κρήτης και έχει μήκος 18 χιλιόμετρα. Με το λεωφορείο, φτάνουμε το οροπέδιο του Ομαλού, σχεδόν στη μέση των Λευκών Ορέων και ξεκινώντας από το Ξυλόσκαλο, κατεβαίνουμε το φαράγγι της Σαμαριάς.

Τα άγρια και παρθένα τοπία και η χλωρίδα που θα δείτε στην πορεία είναι ασυναγώνιστη με οποιαδήποτε άλλη στην Κρήτη. Το περπάτημα μέσα στο φαράγγι είναι μια εμπειρία που οι επισκέπτες απολαμβάνουν πάντα. Αν είστε τυχεροί, μπορεί να δείτε ένα κρι-κρι, το γνωστό κρητικό αίγαγρο. Η χλωρίδα είναι εκτεταμένη και κυμαίνεται από ψηλά δέντρα με λουλούδια και βότανα. Μετά από περπάτημα 5-6 ωρών, φτάνουμε Αγ. Ρουμέλη, το σημείο όπου καταλήγει το φαράγγι.

Η Αγία Ρουμέλη είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να πάρετε κάποια αναψυκτικά ή να φάτε. Το απόγευμα το πλοίο οδηγεί κατά μήκος της γραφικής νότιας ακτής προς το λιμάνι της Χώρας Σφακίων ή το λιμάνι της Σούγιας, όπου ξεκινάει η επιστροφή.